Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Egyedül - Dr. Bodnár Robin

Egyedül - Dr. Bodnár Robin

  2007.03.27. 18:34

"Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt."

Közgazdaságtani megközelítés:

 

A magánynak közgazdasági szempontból van egy pozitív és egy negatív vetülete. Pozitív vetülete az, hogy a költségek kisebbek, mint ha az embernek vannak gyerekei, felesége. Negatív vetület viszont, hogy a kiegészítők, melyeket a magány ellen használnak fel pl.: társkeresés, ital, szerencsejáték, pornókazetták, jelentős költségeket emészthetnek fel.

 

Jogi megközelítés:

 

A magyar büntetőjogban szintén nagy szerepe van a magánynak. A bűnelkövetők jelentős százaléka magányos, ezt mutatják az életrajzi adatok. Minderre nincs pontos magyarázat, csak feltételezések vannak.

A magányos embernek több a mozgása, nem kötődik máshoz, a magányos embernek több az ideje gondolkodni, melynek során kitervelhet olyan bonyolult bűncselekményeket mint pl.: a bankrablás.

Sokszor pont a magány megszüntetése miatt követnek el nagyobb jellegű bűncselekményeket, mivel úgy gondolják, a jelentős anyagi haszonszerzés után könnyebben találnak társat.

A magányos ember könnyen válik szenvedélybeteggé pl.: cigaretta, alkohol, kábítószerek. Innen pedig egyenes út vezet a bűnözés felé.

 

Filozófiai megközelítés:

 

Úgy gondolom, minden ember magányos egy kicsit. Ugyanakkor minden embernek szüksége is van időnként egy kis magányra. A magány és az egyedüllét szorosan összefüggő fogalmak, de nem jelentik ugyanazt. Az ember ideig-óráig lehet egyedül, és nem feltétlenül érzi magát magányosnak. Viszont akinek magánya van ezrek is körbevehetik, a magány érzése nem fog megszűnni.

Miért?

Mert a magány, mint a többi fontos érzés is, a szívből táplálkozik. Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt.

Elmulasztásáról tehetünk, de ez sok egyénnek soha nem sikerül. A magány különös érzés.

Én is tudom.

 

Dr.Bodnár Robin

 

2007. március 3.

     
     
Írások
     
Tartalom

Ingyenes, magyar fejlesztésû online AI kalandkönyvek és szabadulószobák. Regisztrálj és játsz! Garantált szórakozás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168