Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Egyedül - Dr. Bodnár Robin

Egyedül - Dr. Bodnár Robin

  2007.03.27. 18:34

"Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt."

Közgazdaságtani megközelítés:

 

A magánynak közgazdasági szempontból van egy pozitív és egy negatív vetülete. Pozitív vetülete az, hogy a költségek kisebbek, mint ha az embernek vannak gyerekei, felesége. Negatív vetület viszont, hogy a kiegészítők, melyeket a magány ellen használnak fel pl.: társkeresés, ital, szerencsejáték, pornókazetták, jelentős költségeket emészthetnek fel.

 

Jogi megközelítés:

 

A magyar büntetőjogban szintén nagy szerepe van a magánynak. A bűnelkövetők jelentős százaléka magányos, ezt mutatják az életrajzi adatok. Minderre nincs pontos magyarázat, csak feltételezések vannak.

A magányos embernek több a mozgása, nem kötődik máshoz, a magányos embernek több az ideje gondolkodni, melynek során kitervelhet olyan bonyolult bűncselekményeket mint pl.: a bankrablás.

Sokszor pont a magány megszüntetése miatt követnek el nagyobb jellegű bűncselekményeket, mivel úgy gondolják, a jelentős anyagi haszonszerzés után könnyebben találnak társat.

A magányos ember könnyen válik szenvedélybeteggé pl.: cigaretta, alkohol, kábítószerek. Innen pedig egyenes út vezet a bűnözés felé.

 

Filozófiai megközelítés:

 

Úgy gondolom, minden ember magányos egy kicsit. Ugyanakkor minden embernek szüksége is van időnként egy kis magányra. A magány és az egyedüllét szorosan összefüggő fogalmak, de nem jelentik ugyanazt. Az ember ideig-óráig lehet egyedül, és nem feltétlenül érzi magát magányosnak. Viszont akinek magánya van ezrek is körbevehetik, a magány érzése nem fog megszűnni.

Miért?

Mert a magány, mint a többi fontos érzés is, a szívből táplálkozik. Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt.

Elmulasztásáról tehetünk, de ez sok egyénnek soha nem sikerül. A magány különös érzés.

Én is tudom.

 

Dr.Bodnár Robin

 

2007. március 3.

     
     
Írások
     
Tartalom

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!