Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Egyedül - Dr. Bodnár Robin

Egyedül - Dr. Bodnár Robin

  2007.03.27. 18:34

"Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt."

Közgazdaságtani megközelítés:

 

A magánynak közgazdasági szempontból van egy pozitív és egy negatív vetülete. Pozitív vetülete az, hogy a költségek kisebbek, mint ha az embernek vannak gyerekei, felesége. Negatív vetület viszont, hogy a kiegészítők, melyeket a magány ellen használnak fel pl.: társkeresés, ital, szerencsejáték, pornókazetták, jelentős költségeket emészthetnek fel.

 

Jogi megközelítés:

 

A magyar büntetőjogban szintén nagy szerepe van a magánynak. A bűnelkövetők jelentős százaléka magányos, ezt mutatják az életrajzi adatok. Minderre nincs pontos magyarázat, csak feltételezések vannak.

A magányos embernek több a mozgása, nem kötődik máshoz, a magányos embernek több az ideje gondolkodni, melynek során kitervelhet olyan bonyolult bűncselekményeket mint pl.: a bankrablás.

Sokszor pont a magány megszüntetése miatt követnek el nagyobb jellegű bűncselekményeket, mivel úgy gondolják, a jelentős anyagi haszonszerzés után könnyebben találnak társat.

A magányos ember könnyen válik szenvedélybeteggé pl.: cigaretta, alkohol, kábítószerek. Innen pedig egyenes út vezet a bűnözés felé.

 

Filozófiai megközelítés:

 

Úgy gondolom, minden ember magányos egy kicsit. Ugyanakkor minden embernek szüksége is van időnként egy kis magányra. A magány és az egyedüllét szorosan összefüggő fogalmak, de nem jelentik ugyanazt. Az ember ideig-óráig lehet egyedül, és nem feltétlenül érzi magát magányosnak. Viszont akinek magánya van ezrek is körbevehetik, a magány érzése nem fog megszűnni.

Miért?

Mert a magány, mint a többi fontos érzés is, a szívből táplálkozik. Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt.

Elmulasztásáról tehetünk, de ez sok egyénnek soha nem sikerül. A magány különös érzés.

Én is tudom.

 

Dr.Bodnár Robin

 

2007. március 3.

     
     
Írások
     
Tartalom

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM