Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : IRODALMI PÁLYÁZAT 2007.

IRODALMI PÁLYÁZAT 2007.

  2007.04.06. 15:57

A Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Írószövetség pályázata

A Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a magyar irodalom művelői számára

 

„Minden souverenításnak kútfeje a nemzet…” címmel.

 

A pályázatot a szervezők a XIX. század elején született, az első felelős magyar kormány kivégzett miniszterelnökének, a polgári átalakulás politikai folyamatát irányító politikusának, az 1848-as nemzetőrség és az első tíz honvédzászlóalj létrehozójának, gróf Batthyány Lajos születésének 200. évfordulója tiszteletére hirdetik meg.

A pályázatnak tematikai, műfaji és stílusbeli megkötöttsége nincs. A meghirdetők azonban, előnyben részesítik azon pályamunkákat, melyek bemutatják gróf Batthyány Lajos életét, korát, és reformkori küzdelmeit, az első felelős magyar kormány és a honvédsereg megalakításának fontosabb eseményeit, továbbá szerepét a magyar történelemben.

A pályázatot kiírók tartalmi és terjedelmi megkötést nem tesznek.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség a kiemelkedő irodalmi alkotásokat külön- és nívódíjakkal és ennek megfelelő pénzösszeggel jutalmazza, amelyek odaítélésére a meghirdetők által felkért szakmai zsűri tesz javaslatot.

A pályázaton kizárólag eddig meg nem jelent alkotásokkal lehet részt venni.

Az alkotásokat három példányban számítógépen, vagy írógépen írt formában, és egy példányban elérhető adathordozón /floppy, CD/ rögzített formában is, jeligésen kérjük megküldeni a Magyar Írószövetség részére.

Pályázatok beküldési címe: Magyar Írószövetség,

 

1062 Budapest, Bajza u. 18.

Beküldési határidő: 2007. augusztus 31.

A jeligéhez tartozó nevet és címet külön borítékban a HM Honvéd Kulturális és Szolgáltató Kht. címére kérjük megküldeni.

A borítékra jól látható formában tüntessék fel a következő jeligét:

„Minden souverenításnak kútfeje a nemzet…”

A jelige beküldési címe: HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság 1438 Budapest, Pf.: 344.

 

A pályázatok ünnepélyes értékelésére és a díjak átadására 2007. novemberében kerül sor a Stefánia-palotában.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség fenntartja magának azt a jogot, hogy a legjobb pályaművekből válogatást jelentet meg.

A pályázattal kapcsolatban további információért a 06-1-273-4193, 06-1-273-4192 városi számon, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. munkatársaihoz lehet fordulni.

 

     
     
Írások
     
Tartalom

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!