Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Már az ókori görögök is…

Már az ókori görögök is…

Bódi Erika  2008.04.06. 22:24

"A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki"

Az ókori Hellászban valószínűbb volt, hogy az ihletet a művész múzsájának tudhatta be. Már-már múzsa nélküli költő, író, szobrász… stb. nem is akadt.

Manapság sokan nem érzik szükségét a múzsáknak. Persze akadnak olyanok is szép számmal, akik büszkén vallják: a múzsájuknak szánják soraikat, róluk, esetleg nekik írnak.

Azt hiszem, bátorság kell hozzá. Talán nagyobb, mint eleve magához az íráshoz (hiszen jócskán kell ahhoz is bátorság).

A múzsa feladata: lenni.

A költő feladata: érezni.

És érezni legtöbbször fáj.

A múzsa nem cél, a múzsát sosem vonjuk be igazán (egy-két kivétellel talán soha).

A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki. Neki köszönhetjük bátorságunkat, mert mindazt, amit a sors (Isten) mint utat, megvívandó harcot (legfőképp saját magunkkal) kijelölt számunkra, segít megtenni, segít végigvinni.

Egy szó, mint száz, segít elérni célunk, de nem ő a cél.

Az én múzsámról is elmondhatók ezek. Általa tapasztalom, hogy a magányt is enyhítik.

Továbbá azt is tapasztalom, hogy semmi sem állandó, még a múzsa-szerep sem.

De talán két dolgot mégis kiemelnék, mint szabályt erősítő kivételeket. A hálát, amellyel örökké tartozok neki, és a műveket, a papíron nyomot hagyó ”feladatokat”, melyek általa mégis beteljesülhettek.

 

     
     
Írások
     
Tartalom

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe