Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Már az ókori görögök is…

Már az ókori görögök is…

Bódi Erika  2008.04.06. 22:24

"A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki"

Az ókori Hellászban valószínűbb volt, hogy az ihletet a művész múzsájának tudhatta be. Már-már múzsa nélküli költő, író, szobrász… stb. nem is akadt.

Manapság sokan nem érzik szükségét a múzsáknak. Persze akadnak olyanok is szép számmal, akik büszkén vallják: a múzsájuknak szánják soraikat, róluk, esetleg nekik írnak.

Azt hiszem, bátorság kell hozzá. Talán nagyobb, mint eleve magához az íráshoz (hiszen jócskán kell ahhoz is bátorság).

A múzsa feladata: lenni.

A költő feladata: érezni.

És érezni legtöbbször fáj.

A múzsa nem cél, a múzsát sosem vonjuk be igazán (egy-két kivétellel talán soha).

A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki. Neki köszönhetjük bátorságunkat, mert mindazt, amit a sors (Isten) mint utat, megvívandó harcot (legfőképp saját magunkkal) kijelölt számunkra, segít megtenni, segít végigvinni.

Egy szó, mint száz, segít elérni célunk, de nem ő a cél.

Az én múzsámról is elmondhatók ezek. Általa tapasztalom, hogy a magányt is enyhítik.

Továbbá azt is tapasztalom, hogy semmi sem állandó, még a múzsa-szerep sem.

De talán két dolgot mégis kiemelnék, mint szabályt erősítő kivételeket. A hálát, amellyel örökké tartozok neki, és a műveket, a papíron nyomot hagyó ”feladatokat”, melyek általa mégis beteljesülhettek.

 

     
     
Írások
     
Tartalom

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!