Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Már az ókori görögök is…

Már az ókori görögök is…

Bódi Erika  2008.04.06. 22:24

"A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki"

Az ókori Hellászban valószínűbb volt, hogy az ihletet a művész múzsájának tudhatta be. Már-már múzsa nélküli költő, író, szobrász… stb. nem is akadt.

Manapság sokan nem érzik szükségét a múzsáknak. Persze akadnak olyanok is szép számmal, akik büszkén vallják: a múzsájuknak szánják soraikat, róluk, esetleg nekik írnak.

Azt hiszem, bátorság kell hozzá. Talán nagyobb, mint eleve magához az íráshoz (hiszen jócskán kell ahhoz is bátorság).

A múzsa feladata: lenni.

A költő feladata: érezni.

És érezni legtöbbször fáj.

A múzsa nem cél, a múzsát sosem vonjuk be igazán (egy-két kivétellel talán soha).

A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki. Neki köszönhetjük bátorságunkat, mert mindazt, amit a sors (Isten) mint utat, megvívandó harcot (legfőképp saját magunkkal) kijelölt számunkra, segít megtenni, segít végigvinni.

Egy szó, mint száz, segít elérni célunk, de nem ő a cél.

Az én múzsámról is elmondhatók ezek. Általa tapasztalom, hogy a magányt is enyhítik.

Továbbá azt is tapasztalom, hogy semmi sem állandó, még a múzsa-szerep sem.

De talán két dolgot mégis kiemelnék, mint szabályt erősítő kivételeket. A hálát, amellyel örökké tartozok neki, és a műveket, a papíron nyomot hagyó ”feladatokat”, melyek általa mégis beteljesülhettek.

 

     
     
Írások
     
Tartalom

Ingyenes, magyar fejlesztésû online AI kalandkönyvek és szabadulószobák. Regisztrálj és játsz! Garantált szórakozás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168