Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Szexuális kisebbség

Szexuális kisebbség

Rehó János  2008.08.02. 00:28

"nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak"

Korábban a homoszexualitást betegségnek, bűnnek tekintették, viszont manapság ezt a szexualitás egyik lehetséges alternatívájának tekintik.  Ők a szexuális kisebbség. A szexuális érdeklődést úgy kell tekinteni, mint egy skálát, vannak átmenetek a hetero és a homoszexualitás között, sokféle árnyalattal.  Abban az esetben tekinthetünk valakit homoszexuláisnak, ha abban a környezetben, amelyben él és ahol jelen vannak ellenkező neműek is saját neméhez érez vonzódást. Vannak viszont olyan körülmények, amely kényszerhelyzetet eredményeznek és ebből kifolyólag az azonos nemű személlyel folytatnak szexuális viszonyt a partnerek, tehát ha ilyen körülmények adódnak, akkor az még nem minden esetben tekinthető úgy, hogy az illető homoszexuálissá lett.  A szexuális érdeklődést megváltoztatni nagy valószínűséggel nem lehet, ez nem döntés kérdése. Ez azért van, mert a szexuális irányultság adott irányban rendkívül erősnek bizonyul.  Az orientáció fejlődése még homályos. Ha viszont ezzel szakemberhez fordulnak, a terápia során lehetséges megoldásként az önismeret és az önelfogadást hangsúlyozzák.

A homoszexualitás megítélése függ attól, hogy az adott társadalomnak milyen az értékrendje. Ugyanis, ha azt vesszük, hogy egy olyan társadalomban, ahol a gyereknemzést az élet egyik legfontosabb céljának tekintik, akkor ott a homoszexualitást minden bizonnyal kórosnak fogják tekinteni. Minél elutasítóbb egy társadalom ezzel szemben, annál nehezebb lesz a helyzete az illetőnek. Ennek következménye a titkolózás, amely kialakítja az adott személyben a bizonytalanságot és nem lesz meg a lelki béke sem, nem úgy, mint a heteroszexuális társaiknál, ahol azért világos az életút. Az emberekben az a tévhit él, hogy a homoszexuáliscsábítás, homoszexuálissá változtatja az embert. Az is tévhit, hogy sokkal többet molesztálják a nem homoszexuális embertársaikat. Előítéletek és a berögződések, amelyek komoly kihívást jelenthetnek. Emberi kapcsolatok épülhetnek le, család, barátok, munkahely utasíthatja el őket. A melegeknek csaknem a felét éri valamilyen szintű diszkrimináció. A melegekkel szembeni negatív magatartás mögött nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak. A melegek a leszbikusok és a transz illetve a biszexuálisokkal szembeni előítéletek leküzdésére megoldás lehet a megismertetés az oktatás, amely segíthet a tévhiteket és az előítéleteket eloszlatni. Ilyen irányú lépéseket tesz a Labrisz leszbikus egyesület, amely a 90-es években jött létre, tagjai bátran vállalják nemi identitásukat. Magyarországon a melegek és leszbikusok jogvédelmét az esélyegyenlőségi törvény hivatott biztosítani.

     
     
Írások
     
Tartalom

Ingyenes, magyar fejlesztésû online AI kalandkönyvek és szabadulószobák. Regisztrálj és játsz! Garantált szórakozás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168