Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Szexuális kisebbség

Szexuális kisebbség

Rehó János  2008.08.02. 00:28

"nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak"

Korábban a homoszexualitást betegségnek, bűnnek tekintették, viszont manapság ezt a szexualitás egyik lehetséges alternatívájának tekintik.  Ők a szexuális kisebbség. A szexuális érdeklődést úgy kell tekinteni, mint egy skálát, vannak átmenetek a hetero és a homoszexualitás között, sokféle árnyalattal.  Abban az esetben tekinthetünk valakit homoszexuláisnak, ha abban a környezetben, amelyben él és ahol jelen vannak ellenkező neműek is saját neméhez érez vonzódást. Vannak viszont olyan körülmények, amely kényszerhelyzetet eredményeznek és ebből kifolyólag az azonos nemű személlyel folytatnak szexuális viszonyt a partnerek, tehát ha ilyen körülmények adódnak, akkor az még nem minden esetben tekinthető úgy, hogy az illető homoszexuálissá lett.  A szexuális érdeklődést megváltoztatni nagy valószínűséggel nem lehet, ez nem döntés kérdése. Ez azért van, mert a szexuális irányultság adott irányban rendkívül erősnek bizonyul.  Az orientáció fejlődése még homályos. Ha viszont ezzel szakemberhez fordulnak, a terápia során lehetséges megoldásként az önismeret és az önelfogadást hangsúlyozzák.

A homoszexualitás megítélése függ attól, hogy az adott társadalomnak milyen az értékrendje. Ugyanis, ha azt vesszük, hogy egy olyan társadalomban, ahol a gyereknemzést az élet egyik legfontosabb céljának tekintik, akkor ott a homoszexualitást minden bizonnyal kórosnak fogják tekinteni. Minél elutasítóbb egy társadalom ezzel szemben, annál nehezebb lesz a helyzete az illetőnek. Ennek következménye a titkolózás, amely kialakítja az adott személyben a bizonytalanságot és nem lesz meg a lelki béke sem, nem úgy, mint a heteroszexuális társaiknál, ahol azért világos az életút. Az emberekben az a tévhit él, hogy a homoszexuáliscsábítás, homoszexuálissá változtatja az embert. Az is tévhit, hogy sokkal többet molesztálják a nem homoszexuális embertársaikat. Előítéletek és a berögződések, amelyek komoly kihívást jelenthetnek. Emberi kapcsolatok épülhetnek le, család, barátok, munkahely utasíthatja el őket. A melegeknek csaknem a felét éri valamilyen szintű diszkrimináció. A melegekkel szembeni negatív magatartás mögött nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak. A melegek a leszbikusok és a transz illetve a biszexuálisokkal szembeni előítéletek leküzdésére megoldás lehet a megismertetés az oktatás, amely segíthet a tévhiteket és az előítéleteket eloszlatni. Ilyen irányú lépéseket tesz a Labrisz leszbikus egyesület, amely a 90-es években jött létre, tagjai bátran vállalják nemi identitásukat. Magyarországon a melegek és leszbikusok jogvédelmét az esélyegyenlőségi törvény hivatott biztosítani.

     
     
Írások
     
Tartalom

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!