Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Szexuális kisebbség

Szexuális kisebbség

Rehó János  2008.08.02. 00:28

"nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak"

Korábban a homoszexualitást betegségnek, bűnnek tekintették, viszont manapság ezt a szexualitás egyik lehetséges alternatívájának tekintik.  Ők a szexuális kisebbség. A szexuális érdeklődést úgy kell tekinteni, mint egy skálát, vannak átmenetek a hetero és a homoszexualitás között, sokféle árnyalattal.  Abban az esetben tekinthetünk valakit homoszexuláisnak, ha abban a környezetben, amelyben él és ahol jelen vannak ellenkező neműek is saját neméhez érez vonzódást. Vannak viszont olyan körülmények, amely kényszerhelyzetet eredményeznek és ebből kifolyólag az azonos nemű személlyel folytatnak szexuális viszonyt a partnerek, tehát ha ilyen körülmények adódnak, akkor az még nem minden esetben tekinthető úgy, hogy az illető homoszexuálissá lett.  A szexuális érdeklődést megváltoztatni nagy valószínűséggel nem lehet, ez nem döntés kérdése. Ez azért van, mert a szexuális irányultság adott irányban rendkívül erősnek bizonyul.  Az orientáció fejlődése még homályos. Ha viszont ezzel szakemberhez fordulnak, a terápia során lehetséges megoldásként az önismeret és az önelfogadást hangsúlyozzák.

A homoszexualitás megítélése függ attól, hogy az adott társadalomnak milyen az értékrendje. Ugyanis, ha azt vesszük, hogy egy olyan társadalomban, ahol a gyereknemzést az élet egyik legfontosabb céljának tekintik, akkor ott a homoszexualitást minden bizonnyal kórosnak fogják tekinteni. Minél elutasítóbb egy társadalom ezzel szemben, annál nehezebb lesz a helyzete az illetőnek. Ennek következménye a titkolózás, amely kialakítja az adott személyben a bizonytalanságot és nem lesz meg a lelki béke sem, nem úgy, mint a heteroszexuális társaiknál, ahol azért világos az életút. Az emberekben az a tévhit él, hogy a homoszexuáliscsábítás, homoszexuálissá változtatja az embert. Az is tévhit, hogy sokkal többet molesztálják a nem homoszexuális embertársaikat. Előítéletek és a berögződések, amelyek komoly kihívást jelenthetnek. Emberi kapcsolatok épülhetnek le, család, barátok, munkahely utasíthatja el őket. A melegeknek csaknem a felét éri valamilyen szintű diszkrimináció. A melegekkel szembeni negatív magatartás mögött nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak. A melegek a leszbikusok és a transz illetve a biszexuálisokkal szembeni előítéletek leküzdésére megoldás lehet a megismertetés az oktatás, amely segíthet a tévhiteket és az előítéleteket eloszlatni. Ilyen irányú lépéseket tesz a Labrisz leszbikus egyesület, amely a 90-es években jött létre, tagjai bátran vállalják nemi identitásukat. Magyarországon a melegek és leszbikusok jogvédelmét az esélyegyenlőségi törvény hivatott biztosítani.

     
     
Írások
     
Tartalom

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe