Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Egyedül - Dr. Bodnár Robin

Egyedül - Dr. Bodnár Robin

  2007.03.27. 18:34

"Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt."

Közgazdaságtani megközelítés:

 

A magánynak közgazdasági szempontból van egy pozitív és egy negatív vetülete. Pozitív vetülete az, hogy a költségek kisebbek, mint ha az embernek vannak gyerekei, felesége. Negatív vetület viszont, hogy a kiegészítők, melyeket a magány ellen használnak fel pl.: társkeresés, ital, szerencsejáték, pornókazetták, jelentős költségeket emészthetnek fel.

 

Jogi megközelítés:

 

A magyar büntetőjogban szintén nagy szerepe van a magánynak. A bűnelkövetők jelentős százaléka magányos, ezt mutatják az életrajzi adatok. Minderre nincs pontos magyarázat, csak feltételezések vannak.

A magányos embernek több a mozgása, nem kötődik máshoz, a magányos embernek több az ideje gondolkodni, melynek során kitervelhet olyan bonyolult bűncselekményeket mint pl.: a bankrablás.

Sokszor pont a magány megszüntetése miatt követnek el nagyobb jellegű bűncselekményeket, mivel úgy gondolják, a jelentős anyagi haszonszerzés után könnyebben találnak társat.

A magányos ember könnyen válik szenvedélybeteggé pl.: cigaretta, alkohol, kábítószerek. Innen pedig egyenes út vezet a bűnözés felé.

 

Filozófiai megközelítés:

 

Úgy gondolom, minden ember magányos egy kicsit. Ugyanakkor minden embernek szüksége is van időnként egy kis magányra. A magány és az egyedüllét szorosan összefüggő fogalmak, de nem jelentik ugyanazt. Az ember ideig-óráig lehet egyedül, és nem feltétlenül érzi magát magányosnak. Viszont akinek magánya van ezrek is körbevehetik, a magány érzése nem fog megszűnni.

Miért?

Mert a magány, mint a többi fontos érzés is, a szívből táplálkozik. Az ember akkor magányos, ha a szívében érzi a magányt.

Elmulasztásáról tehetünk, de ez sok egyénnek soha nem sikerül. A magány különös érzés.

Én is tudom.

 

Dr.Bodnár Robin

 

2007. március 3.

     
     
Írások
     
Tartalom

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought