Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Már az ókori görögök is…

Már az ókori görögök is…

Bódi Erika  2008.04.06. 22:24

"A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki"

Az ókori Hellászban valószínűbb volt, hogy az ihletet a művész múzsájának tudhatta be. Már-már múzsa nélküli költő, író, szobrász… stb. nem is akadt.

Manapság sokan nem érzik szükségét a múzsáknak. Persze akadnak olyanok is szép számmal, akik büszkén vallják: a múzsájuknak szánják soraikat, róluk, esetleg nekik írnak.

Azt hiszem, bátorság kell hozzá. Talán nagyobb, mint eleve magához az íráshoz (hiszen jócskán kell ahhoz is bátorság).

A múzsa feladata: lenni.

A költő feladata: érezni.

És érezni legtöbbször fáj.

A múzsa nem cél, a múzsát sosem vonjuk be igazán (egy-két kivétellel talán soha).

A múzsa segítség, s hálával tartozunk neki. Neki köszönhetjük bátorságunkat, mert mindazt, amit a sors (Isten) mint utat, megvívandó harcot (legfőképp saját magunkkal) kijelölt számunkra, segít megtenni, segít végigvinni.

Egy szó, mint száz, segít elérni célunk, de nem ő a cél.

Az én múzsámról is elmondhatók ezek. Általa tapasztalom, hogy a magányt is enyhítik.

Továbbá azt is tapasztalom, hogy semmi sem állandó, még a múzsa-szerep sem.

De talán két dolgot mégis kiemelnék, mint szabályt erősítő kivételeket. A hálát, amellyel örökké tartozok neki, és a műveket, a papíron nyomot hagyó ”feladatokat”, melyek általa mégis beteljesülhettek.

 

     
     
Írások
     
Tartalom

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought