Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Publikum
Indulás: 2007-02-28
     
Beszámolok 2007-2011
Beszámolok 2007-2011 : Szexuális kisebbség

Szexuális kisebbség

Rehó János  2008.08.02. 00:28

"nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak"

Korábban a homoszexualitást betegségnek, bűnnek tekintették, viszont manapság ezt a szexualitás egyik lehetséges alternatívájának tekintik.  Ők a szexuális kisebbség. A szexuális érdeklődést úgy kell tekinteni, mint egy skálát, vannak átmenetek a hetero és a homoszexualitás között, sokféle árnyalattal.  Abban az esetben tekinthetünk valakit homoszexuláisnak, ha abban a környezetben, amelyben él és ahol jelen vannak ellenkező neműek is saját neméhez érez vonzódást. Vannak viszont olyan körülmények, amely kényszerhelyzetet eredményeznek és ebből kifolyólag az azonos nemű személlyel folytatnak szexuális viszonyt a partnerek, tehát ha ilyen körülmények adódnak, akkor az még nem minden esetben tekinthető úgy, hogy az illető homoszexuálissá lett.  A szexuális érdeklődést megváltoztatni nagy valószínűséggel nem lehet, ez nem döntés kérdése. Ez azért van, mert a szexuális irányultság adott irányban rendkívül erősnek bizonyul.  Az orientáció fejlődése még homályos. Ha viszont ezzel szakemberhez fordulnak, a terápia során lehetséges megoldásként az önismeret és az önelfogadást hangsúlyozzák.

A homoszexualitás megítélése függ attól, hogy az adott társadalomnak milyen az értékrendje. Ugyanis, ha azt vesszük, hogy egy olyan társadalomban, ahol a gyereknemzést az élet egyik legfontosabb céljának tekintik, akkor ott a homoszexualitást minden bizonnyal kórosnak fogják tekinteni. Minél elutasítóbb egy társadalom ezzel szemben, annál nehezebb lesz a helyzete az illetőnek. Ennek következménye a titkolózás, amely kialakítja az adott személyben a bizonytalanságot és nem lesz meg a lelki béke sem, nem úgy, mint a heteroszexuális társaiknál, ahol azért világos az életút. Az emberekben az a tévhit él, hogy a homoszexuáliscsábítás, homoszexuálissá változtatja az embert. Az is tévhit, hogy sokkal többet molesztálják a nem homoszexuális embertársaikat. Előítéletek és a berögződések, amelyek komoly kihívást jelenthetnek. Emberi kapcsolatok épülhetnek le, család, barátok, munkahely utasíthatja el őket. A melegeknek csaknem a felét éri valamilyen szintű diszkrimináció. A melegekkel szembeni negatív magatartás mögött nincs valódi tapasztalat, előítéletek, sztereotípiák vannak. A melegek a leszbikusok és a transz illetve a biszexuálisokkal szembeni előítéletek leküzdésére megoldás lehet a megismertetés az oktatás, amely segíthet a tévhiteket és az előítéleteket eloszlatni. Ilyen irányú lépéseket tesz a Labrisz leszbikus egyesület, amely a 90-es években jött létre, tagjai bátran vállalják nemi identitásukat. Magyarországon a melegek és leszbikusok jogvédelmét az esélyegyenlőségi törvény hivatott biztosítani.

     
     
Írások
     
Tartalom

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought